Star Trek

Många vet vad Star Wars är, men är det lika många som vet vad Star Trek är? Det är inte helt omöjligt att tro att detta är samma sak, men det är det inte. Jag har själv blandat ihop dessa två och har insett på senare år att det är två helt olika saker. Star Wars är en film serie medan Star Trek är en film och tv serie. De handlar däremot om liknande saker och många skådespelare från filmen har varit med i serien.

Star Trek bolaget innehåller inte bara serier utan även filmer, böcker och serietidningar har gjorts. Filmerna har fått många uppföljare och serierna har fått egna spinoffs. Serien visades för första gången på tv år 1966 och skapades av Gene Roddenberry. Stark Trek handlar om Captain Kirk som är ute på intergalaktiskt uppdrag med sin besättning som har gått om bord på en rymdfärja.

Roddenberry var väldigt intresserad av boken Gullivers resor som utspelar sig i vilda västernmiljön. Han ville därför skapa en egen serie som inte handlade om samma sak och det resulterade i Star Trek som innehåller hela sju tv serier och hela tretton filmer. Miljoner serietidningar och datorspel har även gjorts i Star Trek tema. Några av de mest kända karaktärerna från Star Trek är bland annat Spock och Captain Kirk.

Star Trek är ett tydligt exempel på just science fiction. Det har aldrig hänt på riktigt och sådana rymduppdrag görs inte utav oss människor heller. De har dessutom ett helt eget språk, klingon, som inte existerar egentligen. Inom Sci-fi behöver ingenting vara sant och ingenting behöver finnas på riktigt utan det går bra att hitta på allting och ändå bli populär. Under de åren från 1966 till nu har Star Trek funnits kvar och är än idag lika populär som när den kom. Det spelas oftast repriser av det på tv så att yngre människor som inte sett den än, ska få chansen att göra det.