Star trek discovery

Jag har alltid varit en stor fantast kring sci-fi, där man kan ta sig in i en värld som inte (ännu) existerar och drömma sig bort till det som ännu inte upptäckts. Därför så är jag också en stor fantast kring Star Trek och blev riktigt glad när den amerikanska sci-fi serien Star Trek: Discovery kom ut. Som vilket fan som helst så hade jag riktigt stora förväntningar när jag började titta igenom serien och medger att jag haft blandade känslor kring resultatet. Att leva upp till filmen är självfallet svårt, men jag tycker ändå att serien lyckas ganska bra

I Star Trek Discovery så får man bland annat följa skådespelarna Mary Wiseman, Sonequa Martin-Green, Anthony Rapp, Doug Jones, Shazad Latif och Jason Isaacs, vilka enligt min åsikt gör en riktigt bra insats i serien. Själva serien tar plats ungefär ett årtionde innan själva originalserien och det handlar såklart om rymdkrig med krigar-rasen klingons. Det som ständigt pratats om när det gäller Star Trek är känslan kring att hela tiden skapa en viss politisk korrekt känsla. Serien följer originalet men gör inte nödvändigtvis någon större grej av det hela. Här handlar det kort och gott mer om krigen i sig. Det finns några riktigt storslagna scener där vilken sci-fi-fantast som helst kommer att slå volter i vardagsrummet. Det är häftigt hur man försöker förklara olika funktioner med skeppet och hur allt känns mycket verklighet.

Så frågan är om jag rekommenderar Star Trek Discovery till mina sci-fi läsare? Svaret är absolut! Detta är en grym serie som man kan ta sig an utan att bli uttråkad. Är man ett fan av Star Trek så bör man dock ha förståelse för att det alltid är svårt att nå upp till originalet, men att denna serie faktiskt inte alls är långt ifrån. Hos mig är den redan en favorit som jag gärna ser i repris.