Sci-fi bloggen

Sci-fi är en förkortning av begreppet science fiction och det är en genre som är populär inom bland annat film. I denna blogg kommer du kunna läsa om både filmer, böcker och serietidningar som finns inom detta ämne. Jag som driver bloggen heter John och anledningen till att det blev just en Sci-fi blogg är för att jag är väldigt intresserad av det ämnet och vill driva en hemsida som handlar om det.

Filmer och serier

Det finns några kända filmer och tv-serier som handlar om science fiction och en av dem är ET. ET handlar om en utomjording som blir kvar på jorden och bor hos en barnfamilj. Barnens uppdrag blir att försöka gömma honom och hjälpa honom hem. En annan film som har blivit en serie och populär genom åren är Star Wars. Denna filmserie har berättats på ett annorlunda sätt som skiljer sig från andra filmer. De har nämligen delvis börjat berätta historien i “fel” ordning med film 4, 5, och 6 först.

Star Trek är en serie som konkurrerat med Star Wars, och som rönt enorma framgångar. Star Trek startade redan på 60-talet som tv-serie men så småningom har över 10 olika filmer gjorts, med olika “generationer” då man valt att förnya konceptet några gånger.

Serietidningar och böcker

Science fiction innehåller även en rad serietidningar och böcker så som Spindelmannen, Batman och Superman. Dessa serier har roat barn i generationer och de har även gjorts om till filmer och böcker. Huvudpersonerna i serierna har blivit superhjältar som barnen vill vara och det är bra förebilder som barn kan se upp till. Däremot är inte dessa superhjältar riktiga och de har krafter som vanliga människor inte har. Vi kan exempelvis inte flyga om vi har en cape på oss. Men det är ändå roligt att tänka vad som kunde hända om vi hade superkrafter.