De bästa böckerna som George Orwell skrivit

Jag älskar böcker och är alltid på jakt efter en ny bok att ta mig an. Speciellt gillar jag böcker som haft en påverkan på världen, som gjort skillnad, kanske kritiserat samhället eller liknande. Sådana böcker som jag verkligen ger mig en tankeställare och som gör att jag ser på världen med lite annorlunda ögon än innan. Om ni också gillar sådana böcker är George Orwell en författare ni måste läsa!

George Orwell, som var en pseudonym han använde som författare, föddes i början på 1900-talet i Bihar, det Brittiska Indien. Hans böcker kännetecknas av en djup förståelse för orättvisorna som fanns och fortfarande finns i samhället, samtidigt som hans texter har en mycket skarp kvickhet. Det är framförallt skönlitteratur George Orwells verk räknas till, men han skrev också polemiska verk, där han starkt visade sitt motstånd mot totalitarism.

Kritiserade den totalitära staten

Jag älskar hans två mest kända verk, Djurfarmen och 1984.

Djurfarmen är en satirisk roman som han skrev 1945. I den kritiserar han stalinistiska Sovjetunionen. Hela boken är uppbyggd på ett socialistiskt samhälle, som där djur gör revolt och läsare får följa kampen om makten. Bokens huvudkaraktärer, som representeras av två grisar, symboliserar Lev Trotskij och Josef Stalin. Detta är definitivt en bok som jag rekommenderar om du vill få dig en tankeställare men också ett gott skratt.

1984 är en roman som han skrev under 1948 och anses vara Orwells största verk. Han vände på de två sista siffrorna i året han skrev boken för att illustrera romanens futuristiska inslag. Även 1984 utspelar sig i en totalitär stat, där samhället ständigt är bevakat och allt är indoktrinerat. Denna sci fi-värld ska likna den stalinistiska Sovjetunionen, vilken Orwell återigen kritiserade. 1984 kommer definitivt få dig att skratta, då Orwell är genialisk och extremt kvick i sin humor.