Bra Scifi-filmer

I denna artikel kommer det att komma en grundligare presentation som handlar om bra Sci-fi filmer. De filmer som inte får plats i detta inlägg kommer att komma i del två av denna “serien”.

1) Alien 1979

Detta är den första filmen jag kan rekommendera. Det är inte bara för att den börjar på A varför den är först. Det är en välkänd klassiker. Alien är en Science fiction film som skapades år 1979. För dem som ännu inte har sett den handlar den om ett gäng rymdforskare som av misstag stöter på en utomjording. Denna utomjording är av en dödlig och aggressiv art vilket ställer till problem för rymdgänget.

2) ET the Extra terrestrial 1982

Detta är ytterligare en klassiker som istället handlar om en annan typ av utomjording. Här är utomjordingen vänlig och helt ofarlig. ET the Extra terrestrial handlar om en utomjording som av misstag råkat krascha på jorden. Utomjordingen ET gömmer sig i en pojkes hus och när denne hittas av pojken Elliott försöker han att hjälpa ET hem. Det är inte bara en spännande film med bra handling, det är också den film som Drew Barrymore blev känd genom då hon som 5-åring medverkade i filmen som Elliotts lillasyster.

3) Avatar 2009

Denna filmen blev en direkt succé när denne kom ut för några år sedan. Filmen regisserades av James Cameron som även skapade Titanic. Tanken var att inspelningen av denna filmen skulle påbörjas direkt efter Titanic var klar och sedan gå upp på biografer år 1999. Men det blev inte så och det skulle dröja hela 10 år innan den kom ut. Filmen kretsar kring år 2200 då människor har flyttat till månen Pandora. Eftersom det redan finns en kolonisation av Avatarer på denna måne, hotas deras existens utav människornas ankomst. Därefter följer en kamp för överlevnad för båda dessa grupper.