Bra sci-fi filmer II

Detta är fortsättningen på del ett och här kommer jag gå igenom ytterligare bra Sci-fi filmer. Det är upp till var och en vad som egentligen gör en film bra men personligen tycker jag att det handlar om en bra story och bra effekter. Då det är en fortsättning kommer numreringen börja på nummer fyra eftersom jag avslutade på tre i den förra.

 

4) Interstellar

Denna filmen är relativt ny då den kom år 2014. Det handlar om två astronauter som är ute på ett rymduppdrag. Detta rymduppdrag utförs för att det handlar om en framtid då människorna är på väg att dö ut. Denna grupp måste därför färdas genom ett så kallat maskhål för att leta efter ett nytt hem för människorna. I filmerna medverkar bland annat Anne Hathaway och Matthew Mcconaughey.

5) Apornas Planet

Detta är en serie av filmer precis som Star Wars. Filmen jag pratar om är från år 2001. Mark Wahlberg spelar en astronaut som får åka ut i rymden och leta efter en chimpans som har skjutits upp i rymden och som har kommit på villovägar. På rymdstationen tror de att den har kommit ur kurs. Därför åker Marks karaktär ut för att leta efter apan. Han hamnar istället i en värld som styrs utav apor och som tillfångatar människor och säljer dessa som slavar på marknaden.

6) Apornas planet (R)evolutionen

Detta är den första i den nya serien om Apornas planet. Den kom år 2011 och den handlar om en apa vid namn Caesar. En doktor i ett labb utvecklar ett botemedel mot alzheimers och testar detta på aporna. Caesars hjärna förändras utav detta läkemedel och gör honom än mer smartare. Detta gör att han samlar ihop aporna och vänder sig emot människorna i ett krig mellan två arter, i syfte att en gång för alla förinta mänskligheten.